Matematik

Hvordan finder man nulpunktet til polynomiet f

04. april 2017 af Annesjensen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder fast i en matematik opgave, håber i kan hjælpe.  Er lidt i tvivl om hvordan man løser opgaven da vi kun har 0,5x^4-4x^2 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af peter lind

Sæt x2 ud foan en parentes og brug 0 reglen: Hvis et prdukt er 0 er mindst en af faktorerne 0


Svar #2
04. april 2017 af Annesjensen (Slettet)

Men så bliver f(x)=0,5x^2-4

Kan man beregne nulpunkter på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af mathon

\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 0{,}5x^4-4x^2=0{,}5x^2(x^2-8)=0{,}5x^2\left(x^2-\left ( \sqrt{8} \right )^2\right)=0{,}5x^2\left ( x-2\sqrt{2} \right )\left (x+2\sqrt{2} \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2017 af peter lind

x= 0 er også en løsning til den oprindelige ligning


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2017 af StoreNord

Deet sjov hva de fortæller, men ih hvor det løwn! Se vedhæftede.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2017 af peter lind

#5 Det passer da meget godt


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. april 2017 af StoreNord

Ja, det passer hvad jeg siger.                :)

der er nulpunkter           i    x=0 \; og \; i \; x=\pm \sqrt{8}


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. april 2017 af peter lind

√8 = 2√2


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. april 2017 af StoreNord

Absolyt.


Skriv et svar til: Hvordan finder man nulpunktet til polynomiet f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.