Fysik

mælk i kaffen......

04. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. jeg forstår for dte første slet ikke formuleringen af spørgsmålet og derudover ved jeg ikke hvordan man skal regne fællestemperaturen ud for mælk og kaffe


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af peter lind

LAd mælken have samme varmefylde som vand


Svar #2
04. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

jaaaaa, det kommer jeg dsv ikke ret meget længere med


Svar #3
04. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Min lærer siger at det skal være sådan her. Er det rigtigt?. Jeg forstår dsv bare ikke hvad han mener med det her. kan du måske uddybe det og regne det. jeg vil virkelig gerne forstå det

Vi starter med at finde en formel der kan hjælpe med problemet;
Q=mc?T

Kaffen afgiver energi til mælken så vi kan beskrive systemet ved:
Qkaffe=-Qmælk
Derfra indsætter du m, c og ?T oppe fra den første formel.

Herfra regner du med værdierne:
T_slut, en fælles temperatur som vi ønsker at finde
T_k, kaffens starttemperatur
T_m, mælkens starttemperatur
c_vand, jeg har valgt at angive en fælles specifik varmekapacitet for mælk og vand. Findes i databog.
m_k og m_m, massen af mælk og kaffe.

Her får jeg så udtrykket:

T_slut=(m_k*T_k+m_m*T_m)/(m_k+m_m)

Relevante antagelser er at systemet er isoleret så der ikke går noget varme til omgivelserne.


 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april 2017 af peter lind

kaffes temperatur t1

mælks temperatur t2

kaffes masse m1

vands masse m2

fælles temperatur tf

m1*c*t1 + m2*c*t2 = (m1+m2)*c*tf


Svar #5
04. april 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

så er der ikke et reelt facit, jeg skal bare opstille en ligning. 

hvad er kaffes temperatur og mælks temperatur. dette får jeg ikke oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2017 af peter lind

Det skal du selv komme med


Skriv et svar til: mælk i kaffen......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.