Matematik

Kan man have decimaltal stående i tælleren?

12. april 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej.

Jeg har fået en aflevering for i matematik, og er i tvivl om, man kan skrive et decimal tal i en brøk.

Kan man det, eller kan man ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2017 af mathon

Det kan man.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2017 af mathon

Skriv hvad det drejer sig om.


Svar #3
12. april 2017 af Blithe

Min opgave handler om en mand der køber 30000kr. obligationer til kurs 78,5.

Jeg opstiller min udregning således:

\frac{78,5*30000}{100}


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2017 af mathon

                  \frac{78{,}5\cdot 3\cdot 10^4}{10^2}=78{,}5\cdot 3\cdot 10^2


Svar #5
12. april 2017 af Blithe

Er det ikke det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2017 af mathon

        Jo.


Svar #7
12. april 2017 af Blithe

Tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Kan man have decimaltal stående i tælleren?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.