Matematik

gennemsnitsvægten i Lineære

12. april 2017 af CCBook (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en række tal som jeg skal finde "gennemsnitsvægten" på indholdet.

x =0, 1, 2, 3, 4 og 5

y = 0, 3.9, 7.7, 10.3, 12.5, 15.3

Hvordan sætter jeg det op til, at jeg finder til det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. april 2017 af SuneChr

\frac{0+\frac{3,9}{1}+\frac{7,7}{2}+\frac{10,3}{3}+\frac{12,5}{4}+\frac{15,3}{5}}{6}


Svar #2
12. april 2017 af CCBook (Slettet)

Dem vil svaret være:

\frac{17.3683333333}{6}

Du tænker at det bliver sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke oplysninger nok til at løse opgaven. Den i #1 opgivne løsning ser ikke rigtig ud. Hvis det skulle være rigtigt med de små brøker, skuller der ikke stå 0 forest, men 0/0, hvilket man ikke kan.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af hesch (Slettet)

Du har en række "diskrete" angivelser, men hvad sker i intervallerne imellem. Er det her der er en lineær funktion ?

I så fald udregnes det ved arealberegning af firkanterne i intervallerne. ( Der er 5 intervaller/firkanter ).

Du kan lave en rækkeudvikling ved fx:

A =  ( ½( 0 + 3,9 ) + 0 ) + ( ½( 3,9 + 7,7 ) + 3,9 ) + ( ½( 7,7 + 10,3 ) + 7,7 ) . . . . .

Du kan formodentlig reducere denne rækkeudvikling.

"Gennemsnitsvægten" finder du vel ved  A/5 ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2017 af hesch (Slettet)

#4:  Hov, det blev vist forkert ( fik stablet vel mange firkanter og trekanter oven på hinanden ).

Rækkeudviklingen hedder:

A =   ½( 0 + 3,9)*Δx + ½( 3,9 + 7,7 )*Δx + ½( 7,7 + 10,3 )*Δx . . . . .

Δx = ( 1 - 0 ) = ( 2 - 1 ) = ( 3 - 2) . . . . . = 1


Skriv et svar til: gennemsnitsvægten i Lineære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.