Matematik

Har virkelig brug for hjælp med denne opgave tak.

13. april 2017 af sarahjacobsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en iskiosk har man fundet følgende sammenhæng mellem antallet af is, der kan sælges om dagen, og den pris isen sælges for 
f(x) = —2,5x + 125 
hvor f(x) er antallet af solgte is, og x er prisen for en is målt i kr. 
Gør rede for, hvad tallet —2,5 betyder for sammenhængen mellem antallet af solgte is og prisen for en is, og bestem den pris, der betyder, at der ikke sælges nogen is


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af mathon

-2,5 er nedgangen i antal solgte is pr prisstigning 1 kr.


Svar #2
13. april 2017 af sarahjacobsen1 (Slettet)

Er så den pris, der betyder, at der ikke sælges nogen is 1 kr. ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. april 2017 af mathon

                      0=-2{,}5x+125

                      2{,}5x=125

                      x=\frac{125}{2{,}5}=\frac{500}{10}=50

…den stkpris, der betyder, at der ikke sælges nogen is, er 50 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. april 2017 af Mathias7878

Nej det vil være 50 kr:

f(x) = -2.5*50 + 125 = -125+125 = 0

- - -

 

 


Svar #5
13. april 2017 af sarahjacobsen1 (Slettet)

Hvorfor 50 kr. ? hvordan fik i det til at være det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. april 2017 af Mathias7878

X er antal kr. pr. is. Indsættes x=50 ind i din funktion f(x) fås:

f(x) = -2.5*50 + 125 = -125+125 = 0

Da f(x) betegner mængden af solgte is, vil det sige, at 50 kr. pr. is betyder, at der ikke sælges nogle is

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. april 2017 af Eksperimentalfysikeren

Når der ikke sælges is, er f(x) = 0, så erstat f(x) med 0 og løs ligningen.

I nogle af de foregående indlæg ser det ud som om de 50kr er "trukket op af en hat", men ovenfor ser du, hvordan du kommer frem til tallet.


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp med denne opgave tak.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.