Matematik

vinkel mellem kurvetangent i skæringspunkt ?

21. april 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave c har jeg forstået den korrekt? er kurvetangenten til hver linje tangenten til linjen i punktet, som jeg vel bestemmer ved at differentiere hver parabel for at bestemme hældningen ved at indsætte x-værdien i punktet, og skæringen finder jeg vel bare ved b = y -ax i punktet. 
Men hvordan beregnes vinklerne mellemkurvetangenterne? Hvor mange vinkler skal jeg bestemmes i hvert punkt?
Skal jeg bruge noget med tan(α.tangent) er tangentens vinkel med x-aksen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af StoreNord

En opadgående tangent har en positiv vinkel til x-aksen. Vinklen findes som tan-1(a).

En nedadgående tangent har en negativ vinkel til x-aksen.

Træk den negative fra den positive. Husk - - blir +.

Een vinkel i A, og een vinkel i B.


Svar #2
21. april 2017 af 321bj (Slettet)

#1 det betyder at jeg skal finde 2 vinkler i begge skæringspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2017 af StoreNord

Een vinkel i hvert skæringspunkt er nok, hvilket du forstår når du har fundet den.         :)


Svar #4
22. april 2017 af 321bj (Slettet)

#3 tak for hjælpen, passer det at vinklen skal blive 90o mellem kurvetangenterne i begge skæringspunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. april 2017 af SuneChr

# 4
Ja.
p_{1}^{'}(2\sqrt{6})\cdot p_{2}^{'}(2\sqrt{6})=-1


Svar #6
22. april 2017 af 321bj (Slettet)

tusind tak for hjælpen SuneChr og StoreNord


Skriv et svar til: vinkel mellem kurvetangent i skæringspunkt ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.