Biologi

Introns og exons

25. april 2017 af pige5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder med en opgave, som lyder på følgende: 

Apolipoprotein B (ApoB) er et protein bestående af 4563 aminosyrer, som er essentielt for dannelse af low density lipoprotein (LDL) partikler, der transporterer kolesterol i blodbanen. Ved forøget indhold af LDL i blodet (hyperlipidemia (”højt kolesterol”)) forøges risikoen for aterosklerose og hjerteinfarkt meget betydeligt. Visse genetiske sygdomme resulterer i kritisk forøget LDL niveau.

ApoB kodes af en transskriptions-enhed på 40.000 basepar indeholdende 28 exons. 5’- og 3’-delen af ApoB mRNA sekvensen er vist i figur 1.

Redegør for den gennemsnitlige længde af introns i ApoB genet.

Jeg ville sige, at der er 28-1=27 introns. 

Den totale længde introns må være 40.000 - (4563 x 3) = 26.311, og derfor må den gennemsnitlige længde af introns være 26.311/27 = 974,48 basepar. 

Har jeg ret i denne udregning, eller gør jeg det forkert, når jeg finder den totale længde af introns? 

Jeg håber, der er en, der har lyst til at hjælpe mig. :) 


Skriv et svar til: Introns og exons

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.