Matematik

Fart? Haster please hjælp!

25. april 2017 af Matematik10 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Man siger ar man løber, når farten er ca. 10 km pr.time og går når hatigheden er ca. 5 km pr.time. Find cirka tiden for en løber og en der går. Kan man dele deltagerne i løbet ind i to grupper med henholdvis løbende og gående? 

Er der en venlig sjæl, som lige kan give en hjæpende hånd. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2017 af zeopa (Slettet)

Find cirka tiden for en løber? Hvad mener du?  Du har lige skrevet at farten er 10 km/t. 


Svar #2
25. april 2017 af Matematik10 (Slettet)

Jeg glemte lige at nævne at selve løbet er 2730 meter lang 


Svar #3
25. april 2017 af Matematik10 (Slettet)

Er der en der evt kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2017 af mette48 (Slettet)

farten=vejlængden/tiden

start med at omsætte km/t til m/s

Hvis du har brug for yderligere hjælp, må du først formulere opgaven grundigere. Skriv f.eks. hele den opbrindelige opgavetekst.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. april 2017 af SuneChr

# 0
Som gående går man 5000 m/time
2730 m vil derfor tage 2730/5000 time at gå.

Som løbende løber man 10000 m/time
2730 m vil derfor tage 2730/10000 time at løbe.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2017 af mathon

                  \begin{array}{lcr} 10\; \tfrac{km}{h}&=&166{,}6667\; \tfrac{m}{min}\\ 5\; \tfrac{km}{h}&=&83{,}3333\; \tfrac{m}{min} \end{array}

                  \begin{array}{lcr} tid&\frac{2730\; m}{166{,}6667\; \tfrac{m}{min}}&=16{,}38\; min\\ tid&\frac{2730\; m}{83{,}3333\; \tfrac{m}{min}}&=32{,}76\; min \end{array}


Skriv et svar til: Fart? Haster please hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.