Matematik

regression a=0???

01. maj 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej har lavet en opgave med regression hvor jeg bestemmer a og b

jeg får så bare a=0 og b=8,16   det giver da ikke mening til ekspoentiel regression b*a^x

jeg har oploadet et billede af det

Vedhæftet fil: regression.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af peter lind

Der står ikke a=0 men a = 0 komma et eller andet. Jeg vil sige at man ikke kan slutte meget med kun 3 punkter hvoraf de 2 er for samme x værdi men med vidt forskellig y værdi. r2 er også meget dårlig


Svar #2
01. maj 2017 af soer381k

hvad skal jeg så gøre


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2017 af peter lind

find ud af hvad der står bag kommaet. Ellers er der ikke meget du kan gøre. Hvis data er dårlige kan du ikke forvente et godt resultat.

Er det en opgave ? Jeg har ikke nogen sinde set en opgave med sådan nogle få og dårlige data


Svar #4
01. maj 2017 af soer381k

hej peter lind

det er en opgave med årstal på x-aksen og omsætning på y-aksen

der står intet bag kommaet 

der står i opgaven at udviklen kan beskrives med f(x)=b*a^x altså ekspoentiel , men hvis jeg i ti-nspire bruger lineær regression får jeg et positivt a

kan man gøre det ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. maj 2017 af peter lind

det kan man godt; men det bliver også et dårligt resultat. Hvis grunddata er dårlige bliver resultatet også dårligt


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Der står i programmet at modellen er a*bx så du har byttet om på a og b.

Grunden til a=0 er at y går fra 4.5 til 71 når x er omkring 2014

Fortolkningen af a er "værdien i år 0"

Lad i stedet x være antal år efter 2013, dvs. skriv x ind som 0, 1, 2  i stedet for.

så vil a = ca. 4.5, da fortolkningen bliver "værdien 0 år efter 2013"


Svar #7
01. maj 2017 af soer381k

tusind tak 

hvordan kan jeg så bestemme fordoblingskonstanten for y når jeg så ved at x vokser med 459% om året?


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Hvis x er "antal år efter 2013", så vokser x med 1 hvert år.


Svar #9
01. maj 2017 af soer381k

når ja y vokser med 449%

kan jeg bruge det til at finde fordoblingskonstanten ?


Skriv et svar til: regression a=0???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.