Matematik

Forskrift for et andengradspolynomium

03. maj 2017 af Summerella (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der én, der kan hjælpe mig med vedhæftet opgave. 

Jeg har bestemt forskriften til: f(x)=x2-x+3

Men ved ikke om det er rigtigt...

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2017 af Number42 (Slettet)

f(X)= a x^2 + b x + c

f'(x) = 2 a x+b

for (1,1):  a +b+c =1

for (0,3): c=3

For hældning(0,3). b = -4

heraf a + (-4) +3 =1 og a =2

så f(x) = 2 x^2 -4x +3


Skriv et svar til: Forskrift for et andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.