Matematik

Bevis

04. maj 2017 af SBluat (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvordan beviser jeg

4\cdot cos^3(x)-3\cdot cos(x)=cos(3x)
ved Eulers ligninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2017 af peter lind

Du opløfter ½(eix+e-ix) i 3 potens.  Brug binomialformlen eller opløft i 2 potens og gang så udtrykket med ½(eix+e-ix)


Svar #2
04. maj 2017 af SBluat (Slettet)

(\frac{1}{2}(e^{ix}+e^{-ix}))^3

((\frac{1}{2}(e^{ix}+e^{-ix}))^3)^2\cdot \frac{1}{2}(e^{ix}+e^{-ix})

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2017 af peter lind

(½(eix+e-ix))2*(½(eix+e-ix) = 


Svar #4
04. maj 2017 af SBluat (Slettet)

så får jeg cos(x)^3... hvad har jeg så bevist..??


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2017 af peter lind

Du skal regne det ud og trække 3cos(x) fra. Du skal ikke bare gå tilbage.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2017 af SuneChr

8\cos ^{3}x=(e^{ix}+e^{-ix})^{3}

=(e^{ix})^{3}+3(e^{ix})^{2}e^{-ix}+3e^{ix}(e^{-ix})^{2}+(e^{-ix})^{3}
=    ...


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.