Matematik

Forskrift for en funktion

04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Kan nogen hjælpe med denne opg?
Primærproduktionen f(x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion f(x)=ax+b
Jeg skal bestemme en forskrift for f
X betegner længden af en periode målt i måneder
Det oplyses at f(2,9)=19 og f(8,7)=76

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2017 af Mathias7878

f(2,9=19, dvs. (x1,y1) = (2.9,19)

f(8,7)=76, dvs. (x2,y2) = (8.7,76)

Benyt a = y2-y1/x2-x1

og b = y1-ax1 eller b = y2-ax2 

- - -

 

 


Svar #2
04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet)

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2017 af Mathias7878

Forstår du ikke, hvad jeg mener, siden du skriver ???

- - -

 

 


Svar #4
04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet)

Nej det var en thumb up som blev til ????

Svar #5
04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet)

Har du lyst og tid til at hjælpe mig med mere?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2017 af Mathias7878

Ja, kan jeg da godt :)

- - -

 

 


Svar #7
04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet)

Super!
I en model for et lands andel af verdensøkonomi antages det, at g(t)=3,7x1,081^t
Hvor g(t) er = landets andel af verdensøkonomien, målt i procent til tidspunktet t målt i antal år efter 1999

a) beskriv hvad konstanterne 3,7 og 1,081 fortæller om udviklingen i landets andel af verdensøkonomien.

b) bestem den tid, der går før landets andel af verdensøkonomien er fordoblet

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2017 af Mathias7878

a)

r = (a-1)*100 = (1,081-1)*100 = 8,1 %, dvs. a fortæller om, at landets andel af verdensøkonomien stiger med 8,1 % pr. år i år efter 1999

3,7 fortæller om, at landets andel af verdensøkonomi er 3,7 i staråret (der plejer at være en enhed, kan ikke umiddelbart se nogen enhed ud fra det du har skrevet)

b) Benyt T2=log(2)/log(a)

- - -

 

 


Svar #9
04. maj 2017 af Pede1972 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!

Skriv et svar til: Forskrift for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.