Matematik

Et tal minus med blandet tal

07. maj 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

46 - 4 5/8

4·8+5=37/8

det eneste jeg vil spørge er, skal man sige 46-37 eller 46-37/8


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2017 af mathon

        \small \small 46-4\tfrac{5}{8}=(46-4)-\tfrac{5}{8}=42-\tfrac{5}{8}=41+1-\tfrac{5}{8}=41+\left (\tfrac{8}{8}-\tfrac{5}{8} \right )=41\tfrac{3}{8}


Svar #2
07. maj 2017 af BSth10 (Slettet)

hvor kommer 41+1 fra og hvorfor 8/8 - 5/8= 41 3/8


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2017 af Mathias7878

Han "låner" fra 42 ved at lave 1 om til 8/8

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2017 af Mathias7878

42 = 41 + 1 = 41 + 8/8

- - -

 

 


Skriv et svar til: Et tal minus med blandet tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.