Matematik

bestem tallet a, så x = 2

09. maj 2017 af mTyh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har brug for hjælp til denne opgave!

Opgaven lyder: bestem tallet a, så x=2 er løsningen til ligningen

x^3 + ax^2 - x - 5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af mathon

dvs
               23 + a · 22 - 2 - 5 = 0

               8 + 4a - 2 - 5 = 0 …


Svar #2
09. maj 2017 af mTyh (Slettet)

Er dette rigtigt?

4a + 1 = 0

4 + 1 = 0/a

5 = a 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2017 af mathon

#2

      Nej.


Svar #4
09. maj 2017 af mTyh (Slettet)

hvordan får jeg så a til at stå alene?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2017 af mathon

Prøv igen:
                        4a + 1 = 0


Svar #6
09. maj 2017 af mTyh (Slettet)

4a + 1 = 0

4a = 0 - 1

4a = -1

a = -5 ....


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2017 af mathon

            \small 4a+1=0

            \small 4a=-1

            \small a=-\tfrac{1}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. maj 2017 af mathon

kontrolberegning for x = 2 og a = -1/4:

                                     \small \small 2 ^3+\mathbf{\color{Red} \left ( -\frac{1}{4} \right )}\cdot 2^2-2-5=8-1-2-5=0


Svar #9
09. maj 2017 af mTyh (Slettet)

Tak for hjælpen! ;)


Skriv et svar til: bestem tallet a, så x = 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.