Matematik

Hjælp til optimeringsopgave

10. maj 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg mangler hjælp til vedhæftede opgave, hvor jeg til slut skal bestemme r, så prisen P(r) bliver mindst mulig, når kriteriet er, at 1 < < 10.

Jeg har løst opgaverne inden, men jeg mangler denne del. Først har jeg defineret funktionen i Maple, hvorefter jeg forsøger at løse P'(r)=0 med hensyn til r i Maple. Men dette giver en negativ løsning på -8.677. Er min fremgangsmåde ikke korrekt?

Vedhæftet fil: Optimering.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2017 af Soeffi


Svar #2
10. maj 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet)

Soeffi, kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2017 af MatHFlærer

Det ikke helt korrekt at få en negativ værdi, eftersom du har fået et interval 1<r<10


Svar #4
10. maj 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet)

Hvori ligger fejlen, når jeg definerer funktionen P(r) i Maple og finder P'(r)=0.

I Maple ser det sådan ud:

fsolve(P'(r)=0,r) = -8.577.

Hvad skal jeg ellers gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2017 af MatHFlærer

Du bruger fsolve hvilket ikke er godt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2017 af StoreNord

Ja, det kan man også se på vedhæftede skitse:


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2017 af Soeffi

#2 Du skal bruge fintervalsolve fra Gym-pakken. fsolve giver dig kun den mindste løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2017 af MatHFlærer

Men du skal i øvrigt huske at argumentere for, at P(r) er som den er skrevet. Dvs. brug dine oplysnigner fra opgaven til at opstille en funktion.


Svar #9
11. maj 2017 af JeppeNielsen1 (Slettet)

Mange tak for hjælpen alle sammen!

Og Gymnasieteacher, det har jeg allerede argumenteret for :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. maj 2017 af MatHFlærer

Super! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til optimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.