Matematik

Sandsynlighed

11. maj 2017 af Niclas95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

I en eksamensopgave er der 30 spørgsmål og 5 svarmuligheder for hvert spørgsmål. Der er kun et svar i hvert spørgsmål. Hvad er sandsynligheden for at svare rigtigt på mindst 15 ud af de 30 spørgsmål hvis man svarer helt tilfældigt?

Håber nogen kan hjælpe!!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2017 af janhaa

P(x \geq 15)=P(x=15) + P(x=16)+...+P(x=30)

der

P(x = 15)=\binom{30}{15}*0,2^{15}*0,8^{15}=1,79*10^{-4}


Svar #2
11. maj 2017 af Niclas95 (Slettet)

Kan du evt forklarer? Tror ikke jeg forstår det helt :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2017 af janhaa

#2

Kan du evt forklarer? Tror ikke jeg forstår det helt :/

binomial distribution

Bin(n, p)

where p = 1/5 = 0,2 and n = 30


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2017 af SuneChr

# 2  Som der står i # 1, skal man beregne summen

\sum_{r=15}^{30}\binom{30}{r}(\frac{1}{5})^{r}\cdot(\frac{4}{5}) ^{30-r} Det giver, hvad man kunne forvente, en meget lille sandsynlighed.
Regn den ud.
_____________
Det gennemsnitlige antal rigtige, ved alle 30 tilfældige gæt, ligger på 6 rigtige.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.