Fysik

Lineær bevægelse

12. maj 2017 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Er der nogen, der kan forklare mig hvad en lineær bevægelse er i forhold til (t,s) og (t.v)- grafer? Kan det beskrives som en konstant vækst pr. tidsenhed?

God weekend :-)


Svar #1
12. maj 2017 af Henry1505 (Slettet)

Og kan man i begge tilfælde sige at lineær bevægelser beskriver sammenhængden mellem tid og tilbagelagt vejlængde?


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. maj 2017 af mathon

En lineær bevægelse er en bevægelse, der forløber langs en ret linje, dvs en bevægelse, der kun accelereres i eller modsat linjens retning angivet ved en retningsvektor.
Bevægelsen kan derfor beskrives i et éndimensionalt koordinatsystem:

                                \small \small \mathbf{\color{Red} a=\frac{1}{m}\cdot F}      som når \small a er konstant (en jævnt voksende bevægelse)
giver:
                                \small a=\frac{\mathrm{d} v}{\mathrm{d} t}

                                \small \int \mathrm{d}v=\int a\, \mathrm{d}t

                                \small \small \mathbf{\color{Red} v=a t+v_0}
og
                                \small v=\frac{\mathrm{d} s}{\mathrm{d} t}

                                \small \int \mathrm{d}s=\int v\, \mathrm{d}t

                                 \small \int \mathrm{d}s=\int at+v_0\, \mathrm{d}t

                                 \small \mathbf{\color{Red} s=\frac{1}{2}at^2+v_0t+s_0}

                               


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2017 af mathon

   \small \int at+v_0 \, \mathrm{d}t\rightarrow \int \left (at+v_0 \right )\, \mathrm{d}t          


Svar #4
14. maj 2017 af Henry1505 (Slettet)

Tak Mathon, det giver god mening. Kan man også her perspektivere til Newtons 1.lov, da et legeme som ikke er påvirket af nogle kræfter enten vil forblive i hvile eller bevæge sig jævnt og retlinet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2017 af mathon

Ja
           \small F_{res}=0\Leftrightarrow a=0

                                \small v=a \cdot t+v_0

                                \small \mathbf{\color{Red} v}=0 \cdot t+v_0=\mathbf{\color{Red}v_0}


Skriv et svar til: Lineær bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.