Fysik

bestem energien?

15. maj 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg skal bestemme energien E ud fra:

E (m*c*ΛT)

m=100g

c= vands massefylde

ΛT= 0,6ºC

er vands varmefylde bare noget man skal slå op på nettet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af mathon

er vands varmefylde bare noget man skal slå op på nettet?

              Ja.
https://da.wikipedia.org/wiki/Varmekapacitet


Svar #2
15. maj 2017 af soer381k

hvordan skal jeg så gange dem sammen med henhold til enheder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Du skal få enhederne til at blive energi (joule) de skal altså passe sammen.

 åbenbart kan c gives i J/( kg grader C) 

så din temperatur skal være i grade C og din masse i kilo


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2017 af mathon

                         \small E=m\cdot c\cdot \Delta T

                         \small E=(0{,}100\; kg)\cdot \left (4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot(0{,}6\; C)

                         \small E=(0{,}100\cdot 4{,}186\cdot 0{,}6)\cdot \left ( kg\cdot \tfrac{kJ}{kg\cdot C}\cdot C \right )

                         \small E=0{,}25116\; kJ=251{,}16\; J


Svar #5
15. maj 2017 af soer381k

jeg får det til 0.25104 J


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Her du ikke fået det til 0.25104kJ?

Jeg kan forestille mig, at du har overset et k i enheden for varmekapacitet.

Det skal lige bemærkes, at det angivne tal og det tal, som #4 er kommet frem til, er forkerte. Der er alt for mange decimaler. Temperaturen er angivet med 1 decimal. Så kan man kun regne med 1 decimal i resultatet, dog, når første betyden ciffer er lille, kan det forsvares at tage en ekstra decimal med: 0,25kJ.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Som en bemærkning til #6

Det er sedvane at bruge begrebet implicit usikkerhed og antage at usikkerheden på tal som ikke angiver usikkerhed er 5 på den næste decimal. Fx 0,6 C kan antages at betyde 0,6 ± 0,05 C

Og ligeledes for de andre tal.

Man kan hvis behovet er der beregne usikkerheden på resultatet. I dette tilfælde hvor der er stærkt dominerende usikkerhed kan kan bare gange 0,251 med 0,05 som giver 0,01 afrundet og resultatet af opgaven er 0,25±0,01

Som nævnt at #6 er der sandelig alt for mange decimaler i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Selvfølgeligt blev det også lidt forkert usikkerheden er nærmere +- 0,02.

Så lad mig gøre det helt korrekt:

Usikkerhederne er 0,100 +- 0,0005, 4,186 +- 0,0005 og 0,6 +- 0,05

usikkerheden er tilnærmet

+-  (4,186 *0,6 *0,0005 + 0,1* 0,6* 0,0005 +0,1*4,186 *0,05) = ca 0,02


Skriv et svar til: bestem energien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.