Kemi

Beregning af pH i stærk base 0,1 M NaOH

17. maj 2017 af Kbrondby - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg skal beregne pH i en stærk base 0,1 M NaOH

Er dette korrekt? 

NaOH(aq) + H2O(l) --> Na+(aq) + H2O(aq) + O2-(aq)

pOH = -log[OH-] = 1 

pOH - pH = 14-1 = 13


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2017 af JDrewes (Slettet)

Dit skema er forkert og du har ikke beregnet pOH - pH, men pK_v - pOH. Din beregning er rigtig.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2017 af mathon

           \small pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] /M\right )=14+\log\left ( 10^{-1}\right )=14+(-1)=14-1=13


Skriv et svar til: Beregning af pH i stærk base 0,1 M NaOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.