Matematik

Mundtlig mat eksamen - hjææælp

18. maj 2017 af Mille99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har trukket mundtlig matematik eksamen, og er derfor igang med at forberede de der dispositioner. :)

I en af eksamensspørgsmålene står der så:

Peter står over for disse muligheder: 

- 100kr. nu

- 200kr. om 10 år

Forklar fremskrivningsformlen og argumentér for, hvilken af mulighederne du synes Peter skal vælge, når vi ser rent økonomisk på problemet.

Har virkelig brug for hjælp til dette spørgsmål, håber nogen kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2017 af peter lind

Kapitalformlen er K=K0(1+r)n I dit specielle tilfælde er renten ikke nævnt så du har 200 = 100(1+r)10. Den kan du løse og se hvilken rentefod r0 hvor der er ligegyldigt hvad han vælger. Hvis det er Peter der skal modtage pengene er det bedste at modtage det nu hvis r<r0


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2017 af fosfor (Slettet)

#1 holder kun under antagelse af 10 års fortsat levetid


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2017 af mathon

om 10 år:
                    \small 200=100\cdot a^{10}=100\cdot \left ( 1+r\right )^{10}=100\cdot \left ( 1+p\cdot 10^{-2} \right )^{10}

                    \small p=\left (2^{\, 0,1}-1 \right )\cdot 10^2=7{,}18

fremskrivningsfaktor:
                                     \small a=1+r=1+7{,}18\cdot 10^{-2}=1+0{,}0718=1{,}0718
                   

                    
          


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2017 af Soeffi

#0 Man plejer at sige: 100 kr. sat i banken til markedsrenten i 10 år sammenlignet med 200 kr.

Lad os sige, at markedsrenten er 5%, så får man: Kapital efter 10 år = fremtidsværdi = 100·(1,05)10 kr. = 163 kr. Dvs. 200 kr. om 10 år er bedre.

Man kan dog bl.a. spørge: Hvor meget har man brug for pengene nu i forhold til om 10 år? Hvis man har brug for mange penge her og nu, er man i princippet nød til at låne, og det skal tages med i betragtning.


Skriv et svar til: Mundtlig mat eksamen - hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.