Matematik

Bestem forskriften på parablen

21. maj 2017 af Sarahbryn (Slettet) - Niveau: B-niveau

En parabel med ligningen f(x)=ax+bx+c har toppunkt i punktet (1,1). Bestem parablens ligning.

Jeg kan ikke lige tænke mig frem til hvad jeg skal gøre...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2017 af StoreNord

Måske noget med Toppunkts-formelen?

Og f'(1)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2017 af mathon

                                          \small y=a\cdot 1^2+b\cdot 1+c=1

Toppunktskoordinater:
                                          \small x_T=\frac{-b}{2a}=1
                                          \small y_T=c-a\cdot {x_T}^2=1

                                          \small c-a=1

                                          \small a=\frac{-b}{2}

                                          \small \left (c+a \right )+b=1

                                         
 


Svar #3
21. maj 2017 af Sarahbryn (Slettet)

Jeg forstår ikke yT for toppunktskoordinatet for y er jo -d/4a


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2017 af mathon

              \small y_T=\frac{-d}{4a}=\frac{-(b^2-4ac)}{4a}=\frac{4ac-b^2}{4a}=c-\frac{b^2}{2^2a}=c-a\frac{b^2}{2^2a^2}=c-a\left (\frac{b}{2a} \right )^2=

                                                                                       \small \small c-a\left (\frac{-b}{2a} \right )^2=c-a\cdot (x_T)^2


Skriv et svar til: Bestem forskriften på parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.