Matematik

Hvad er svaret til dette?

25. maj 2017 af Guleroden1 - Niveau: 9. klasse

Hej, 

Stødte lige på denne gåde, og mange siger svaret er 14? Men det er da 10?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Gåder-167.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2017 af SuneChr

Det lille kvadrat:     22 + 1 =  5
Det store kvadrat:  32 + 1 = 10

Jeg ved ikke, om  d e t  er svaret, men kan være en kvalificeret mulighed.                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2017 af nera (Slettet)

eller blot, hvis 4(+1-> det store)=5, så er 9(+5 inden og udrefra)=14


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2017 af SuneChr

# 1 fortsat
Det lille kvadrat består af kvadratet selv plus 4 indeholdte kvadrater. Det giver 5 kvadrater.
Det store kvadrat består af kvadratet selv plus 9 + 4 indeholdte kvadrater. Det giver 14 kvadrater.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2017 af nera (Slettet)

^^ det rigtige


Svar #5
25. maj 2017 af Guleroden1

Du siger 9+4 indeholdte kvadrater? Der er der kun 9, hvor får du 4 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2017 af nera (Slettet)

Det er 9+5.. 1 uden om det hele og 4 inden i


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2017 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:kvadrat.png

Svar #8
25. maj 2017 af Guleroden1

Det kan jeg ikke se.. 


Svar #9
25. maj 2017 af Guleroden1

Når :) Tak


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2017 af Soeffi

#0

Formlen hedder: Antal kvadrater =  n·(n + 1)·(2n + 1)/6, hvor n er antallet af lag af kvadrater i netværket.

For et tilsvarende net af ligesidede trekanter er formlen: n·(n + 2)·(2n + 1)/8, hvor der rundes ned til nærmeste antal hele.


Skriv et svar til: Hvad er svaret til dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.