Matematik

procent

25. maj 2017 af shain - Niveau: 8. klasse

Hej har en procentopgave er i tvivl om, hvordan den løses.
Der skal købes et spinnehjul Shimano STELLA FD.
Hvor mange procent spares der i forhold til den oprindelige pris?

Den kostede 3299 kr før  nu 2999 kr

Er det (3299-2999)/3299 *100?

eller 2999/3299*100

tak på forånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2017 af SuneChr

Det er korrekt, men sidste linje skal være

\frac{300}{3299}\cdot 100\%
Husk, at skrive de 100 på den anden side af skråstregen, da det er tælleren, der skal ganges med 100%


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2017 af nera (Slettet)

Eller ved:

(100-(\frac{2999\cdot 100}{3299}))


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2017 af mathon

eller når p_{spar}er besparelsesprocenten
noteret:
                  \small \left (1-p_{spar}\cdot 10^{-2} \right )\cdot 3299=2999

                  \small 1-p_{spar}\cdot 10^{-2} =\frac{2999}{3299}=0{,}909063

                  \small 1-0{,}909063=p_{spar}\cdot 10^{-2}

                  \small 0{,}090937=p_{spar}\cdot 10^{-2}

                  \small \small p_{spar}=0{,}090937\cdot 10^2=9{,}09  (2 dec.)

                  


Svar #4
25. maj 2017 af shain

tak skal i have facit er 9% korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2017 af SuneChr

# 4
9,0936...%  Afrund til det du skal bruge.


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.