Matematik

Amplitude, bølgelængde, svingningstid og frekvens - trigonometriske funk.

29. maj 2017 af ztuema (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = A * sin(b*x+c)+d

Ovenstående er bare et eksempel på en trigonometrisk funktion... Jeg ved at A er amplituden, og at denne kan betragtes som en forstærkning eller dæmpning af bølgen. Og c er en faseforskydning...

Men hvad er bølgelængden, svingningstiden og frekvensen? Og hvilken betydning har de?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2017 af peter lind

A er amplituden men det er det største udsving fra en ligevægtsstillingen ikke en forstærkning eller dæmpning.

Bølgelængeden er giver´t ved at b*λ = 2π. Der er ikke defineret nogn frekvens i det ovenstående. Der skal mere  til for eks. hvis bølgehastighen v er givet er frekvemsen bestemt af λ*f = v


Svar #2
29. maj 2017 af ztuema (Slettet)

Men hvad er frekvens?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2017 af peter lind

antal svingninger pr. tid


Skriv et svar til: Amplitude, bølgelængde, svingningstid og frekvens - trigonometriske funk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.