Fysik

Elektrisk felt i et punkt

06. juni 2017 af dalalaod (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven er vedhæftet som et billede:

Her er måden jeg har forsøgt, at løse den på.

Jeg anvender, at det elektriskefelt er givet ved:

E=\tfrac{F}{Q}

Som ved omskrivning også er givet ved:

E=\tfrac{1}{4\pi \varepsilon }\cdot\frac{Q}{r^2}

Hvis vi betragter den venstre ende af stangen (altså der hvor den starter) -- må afstanden til punktet P være givet ved (L+a). 

Ligeledes må ladningen Q være givet ved:

Q=\lambda \cdot L

Det elektriske felt i punktet P må derfor være lig med:

E=\frac{1}{4\pi \epsilon }\cdot \frac{L\cdot \lambda }{(L+a)^2}

Er dette korrekt? Jeg føler, at jeg mangler noget..

Vedhæftet fil: elektrostatik.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2017 af Number42 (Slettet)

det er vist lidt for let

del stangen op i dx stykker dQ = \lambda dx

Afstanden fra P til dQ er L+a-x (x =0 i venstre side af stangen) så integrer  \frac{1}{4 \pi \epsilon }\int_{0}^{L} \frac {1}{(L+a-x)^2} \lambda dx

E = \frac{ L \lambda}{4 \pi \epsilon (a (a+L))}


Skriv et svar til: Elektrisk felt i et punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.