Fysik

friktionskraften og newtons 1 lov

08. juni 2017 af Amalie1234324 - Niveau: B-niveau

Hej

Har taget det nedenstående tekst fra nettet, og forstår ikke at den resulterende kraft bliver 0. Hvis man nu antager at to skibe skubber et stort skib med en resulterende kraft på 50 KN, og at skibet så også bliver påvirket friktionkraften, hvorfor kan den resulterende kraft blive 0. Er det fordi, der kan være mulighed for at friktionskraften og den reuslterende kraft ophøver hinanden. Så der ingen kraft er der påvirker skibet, så skibet kommer til at sejle i en kosntant hastighed(newtons 1 lov

Hvis FA = 40 kN og FB = 30 kN, så bliver den resulterende kraft F = 50 kN, og den resulterende kraft danner en vinkel på 37° med kraften FA. Kraften F er den resulterende kraft fra bugserbådene på skibet. Skibet er selvfølgelig også påvirket af en friktionskraft fra vandet. Den resulterende kraft på skibet fra omgivelserne er derfor måske nul, således at skibet bevæger sig med konstant hastighed. Se Newtons love

Plizz hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. juni 2017 af Eksperimentalfysikeren

Når de to skibe begynder at skubbe, vil det store skib blive adellereret indtil den til den totale kraft bliver 0. Herefter sejler det med konstant hastighed, ganske, som du er kommet frem til.


Skriv et svar til: friktionskraften og newtons 1 lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.