Fysik

Fysik opgaver

13. juni 2017 af leo234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Vil høre om der er nogle der kan hjælpe mig med de her få opgaver da jeg ikke kan finde ud af dem da jeg ikke er så god til fysik forstår hat :) filen er vedhæftet nedenfor 

tak for hjælpen :)

Vedhæftet fil: Fysik opgave.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2017 af Number42 (Slettet)

opgave 3:

de to modstande i parallel R1 og R2 giver en modstand der er R1R2/(R1+R2) = 4*8/(12) =8/3

Batteriets indre modstand er 1,2 ohm, alle modstande  tilsammen 6/5+8/3 = (18+49)/15 = 67/15 ohm = 4,466...

Batteriets indre spænding er 9 V så strømmen bliver I = V/R = 9/4,47 = 2,02 

Polspændingen er 9 - 1,2 * 2,02 = 9-2,42 = 6,58 V 


Skriv et svar til: Fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.