Matematik

Skæring mellem 2 linjer.

15. juni 2017 af Blithe - Niveau: 8. klasse

Hej.

Vi har to linjer, der skærer hinanden. De danner 4 vinkler, V1, V2, V3, V4

Hvordan kan man forklare, hvorfor V1 og V3 har ens vinkel, og V2 og V4 har ens vinkel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2017 af mathon

Topvinkler er lige store.       

Tegn to hinanden skærende vinkler.

Kald V1 for x.

V2 og V3 er så nabovinkler dvs hver 180°-x altså tilsammen 360° - 2x.

V4 bliver så 360° - (360°- 2x + x) = x

hvoraf
                \small V_1=V_4
   og
                \small V_2=V_3


Svar #2
15. juni 2017 af Blithe

Ok. Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2017 af mathon

Tegn to hinanden skærende linjer.


Skriv et svar til: Skæring mellem 2 linjer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.