Fysik

Hvordan viser man at noget gælder?

23. juni 2017 af Justinfearis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået til opgave at vise at det her gælder.
Er meget usikker på hvordan man gør sådan noget hjælp mig. 

Vedhæftet fil: Fysik A 2008 opgave A.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2017 af PeterValberg

Hvad er det helt præcist, du er usikker på?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
23. juni 2017 af Justinfearis (Slettet)

Hvordan man viser at det gælder 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2017 af mathon

                                                V\AE RKT\O J

Effekten ved brug af én spændingskilde:
           
                                       P=\frac{U^2}{R}

Erstatningsmodstanden for to resistanser R_1 og R_2

                  serieforbindelse:
                                                  R_s=R_1+R_2

                  parallelforbindelse:
                                                  R_p=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. juni 2017 af mathon

\small (A)
                            \small \small P_A=\left ( R_1+R_2 \right )\cdot I^2=\left ( R_1+R_2 \right )\cdot\left ( \frac{U^2}{\left (R_1+R_2 \right )^2}\right)=\frac{1}{R_1+R_2}\cdot U^2

\small (B)
                            \small P_B=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}\cdot U^2


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. juni 2017 af mathon

taste-rettelse til #4:

\small (A)
                            \small \small P_A=\left ( R_1+R_2 \right )\cdot I^2=\left ( R_1+R_2 \right )\cdot\left ( \frac{U^2}{\left (R_1+R_2 \right )^2}\right)=\frac{1}{R_1+R_2}\cdot U^2

\small (B)
                            \small P_B=\frac{R_1+R_2}{R_1\cdot R_2}\cdot U^2


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. juni 2017 af mathon

Effektforhold:

                            \small \frac{P_A}{P_B}=\frac{\frac{1}{R_1+R_2}}{\frac{R_1+R_2}{R_1\cdot R_2}}=\frac{R_1\cdot R_2}{(R_1+R_2)^2}

                         


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. juni 2017 af mathon

Detaljer i beregningen af erstatningsresistansen \small R_p
for to paralleltforbundne modstande \small R_1 og \small R_2\! :

                           \small \frac{1}{R_p}=\frac{1}{R_1}+\frac{1}{R_2}=\frac{R_2}{R_2\cdot R_1}+\frac{R_1}{R_1\cdot R_2}=\frac{R_1+R_2}{R_1\cdot R_2}

                                                          \small R_p=\frac{R_1\cdot R_2}{R_1+R_2}

                                                    


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Når du skal vise at noget er korrekt går du ud fra noget som anses for fundamentalt rigtigt, Fx Ohms lov i det her tilfælde (opgaven skulle egentligt være formuleret " bevis ud fra...")  måske også at kombination af serie og paralmodstande modstande er velkendt hvis du har lært om det.

OK Ohms lov er U = R I så konfiguration A) bevises at give  U1 = R1 I og U2 = R2 I samt U = U1+U2 hvoraf U = (R1+R2) I = Rs I

Og for parallel modstanden U = R1 I1 og U = R2 I2 samt I = I1+I2  dvs U/R1+ U/R2 = I og deraf følger

U/I (1/R1+1/R2) =1  og U/I = 1/(1/R1+1/R2) = Rp 

resten er som ovenfor.


Skriv et svar til: Hvordan viser man at noget gælder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.