Matematik

Trekant opgave

29. juli 2017 af SNBryce - Niveau: A-niveau

I trekant ABC er siderne AB=x, AC=2x og vinkel A=35 

a) Bestem x, når BC=5

bestem x når arealet af trekanten er 20

udanset hvordan jeg isolerer, giver det et forkert resultat - så jeg må jo gøre noget helt forkert - er der nogle, der kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. juli 2017 af mathon

a) Bestem x, når BC=5

             \small x=3{,}81         


Svar #2
29. juli 2017 af SNBryce

Tak... fandt ud af at min PC program var indstillet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2018 af pernillenielsen1 (Slettet)

Hvordan har du løst den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

Sæt ind i formlen for BC, dvs. cosinusrelationerne, og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2018 af mathon

#3

         \small 5^2=(2x)^2+x^2-2\cdot 2x\cdot x\cdot \cos(35\degree)\; \; \; \; \; x>0

         \small 25=4x^2+x^2-4 \cos(35\degree)\cdot x^2

         \small x=\sqrt{\frac{25}{5-4\cdot \cos(35\degree)}}=3.81


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2018 af pernillenielsen1 (Slettet)

Men hvordan? 

5^2=2x^2+x^2-2*2x^2*cos(35) ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

hvordan hvad


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2018 af pernillenielsen1 (Slettet)

Kan sådan virkelig ikke forstå hvordan folk kommer frem til deres resultater


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. april 2018 af mathon

\small \textbf{cos-relationen:}

            \small a^2=b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \cos(35\degree)

            \small 5^2=(2x)^2+x^2-2\cdot 2x\cdot x\cdot \cos(35\degree)\; \; \; \; \; x>0...


Skriv et svar til: Trekant opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.