Matematik

help

11. august 2017 af sofiaaae (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En rumlig figur har rumfanget cirka 100 cm3

A. beskriv målene hvis det er en kasse:

B. Beskriv målene hvis det er en cylinder

C. Beskriv målene hvis det er en pyramide

D. Beskriv målene hvis det en kegle

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2017 af hesch (Slettet)

Slå evt. rumfangsformlerne op for de forskellige legemer.

Gæt nogle mål der gør at rumfanget bliver = 100.

Eksempel for A:

V = L * B * H = 10 * 5 * 2 = 100


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. august 2017 af mathon

B.

           \small \tfrac{\pi }{4}\cdot h\cdot d^2=100\; cm^3

            \small h\cdot d^2=\tfrac{4}{\pi }\left (100\; cm^3 \right )

           


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2017 af mathon

C.

           \small \small \tfrac{1 }{3}\cdot h\cdot G^2=100\; cm^3

           \small \small h\cdot G^2=300\; cm^3


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2017 af mathon

D.

           \small \tfrac{\pi }{12}\cdot h\cdot d^{\, 2}=100\; cm^3

           \small \small \small \small h\cdot d^{\, 2}=\tfrac{12}{\pi }\cdot \left (100\; cm^3 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2017 af mathon

 \small \pi regnes til 3 eller 4              (cirkaberegning)


Skriv et svar til: help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.