Matematik

andengradspolynomium (dækningsbidrag

15. august 2017 af martinier - Niveau: B-niveau

hejsa jeg har fået disse to nedenstående spørgsmål som lektie. Kan ikke finde ud af dem og kan ikke finde noget om hvordan man skal løse dem hverken i min matematikbog eller mine noter. håbr der er en herinde der kan hjælpe mig.

I en virksomhed er dækningsbidraget pr.stk givet ved funktionen f med forskriften

f(x)=-0,0005x^2+0.08x +7 ; x∈ [0,200]

hvor x er antal stk, der produceres pr. time.

A: beregn hvor mange stk der skal produceres pr.time for at dækningsbibdraget pr.stk bliver størst muligt.

lag g(x) betegne det samlede dækningsbidrag pr.time ved en produktion på x stk pr.time

B. bestem en forskrift for g.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2017 af mathon

A: beregn hvor mange stk der skal produceres pr.time for at dækningsbibdraget pr.stk bliver størst muligt.

hvilket bl.a. kræver:
                                     \small f{\, }'(x)=-0{,}0010x+0{,}08=0

B. bestem en forskrift for g.
                                     \small g(x)=x\cdot \left ( -0{,}0005x^2+0{,}08x+7 \right )=-0{,}0005x^3+0{,}08x^2+7x


Skriv et svar til: andengradspolynomium (dækningsbidrag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.