Matematik

hjælp til eksponentiel regression!

20. august 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig de her to opgaver, med udregninger og step by step? :)

En eksponentiel regression er endt ud med følgende regressionsligning: f(t) = 1.23·1.07t , hvor tiden t måles i år. Hvor meget steg eller faldt f(t) med pr. år gennem perioden?

og

I slutningen af forrige årtusind steg rekorden i kvindernes højdespring med 1.0% pr. år. 
Hvilken type sammenhæng er der mellem rekordhøjden og tiden? 
Antallet af træskonæb i Uganda aftager med ca 100 pr. år. Hvilken type sammenhæng er der mellem tid og antal træskonæb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2017 af fosfor (Slettet)

b at stiger med (a - 1)*100 procent pr. t enhed.

Linear = absolut ændring pr. absolut ændring
Eksponentiel = procentvis ændring pr. absolut ændring
Potens = procentvis ændring pr. procentvis ændring


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2017 af mathon

a)

                        \small f(t)=1{.}23\cdot 1{.}07^t

                        \small f(t+1)-f(t)=1{.}23\cdot 1{.}07^{t+1}-1{.}23\cdot 1{.}07^{t}=1{.}23\cdot 1{.}07^{t}\cdot 1{.}07-1{.}23\cdot 1{.}07^{t}=

                                           \small (1{.}07-1)\cdot 1{.}23\cdot 1{.}07^t=0{.}07\cdot f(t)=7\%\cdot f(t)

       Når t øges med 1 øges f(t)  med 7%.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2017 af mathon

træskonæb:
          sammenhængen er lineær:
          når t er tiden og f(t) er antal individer:

                                                      \small f(t)=-100\, t+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2017 af mathon

rekordhøjde:
          sammenhængen er eksponentiel:
          når t er tiden og h(t) er rekordhøjden:

                                                      \small \small f(t)=b\cdot 1{.}01^t


Skriv et svar til: hjælp til eksponentiel regression!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.