Matematik

Geogebra

23. august 2017 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Kan man ikke via, input feltet indsætte en kordinat. Hvis man kan, hvad er metoden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2017 af StoreNord

X=99            Y=101                Jeg bruger her store x og store y.

PunktP=(X,Y)

Du kan referere til et punkts x-værdi med x(PunktP).


Svar #2
23. august 2017 af Elninoo

Ehm, ville det sige jeg skal skrive PunktP34.33. Hvis jeg vil have x skal være 34, Y= 34?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2017 af StoreNord

Nej. Hvis du vil lave et punkt P(5,6), skal du stadig skrive P=(5,6)

Normalt laver man et punkt ved angivelse af begge koordinater på en gang.


Svar #4
23. august 2017 af Elninoo

Argh, det virker nu. Det gør det hele lettere. 

Jeg har et andet spørgsmål. Hvis jeg har en graf, hvordan kan jeg vide hvor den skære y aksen? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2017 af StoreNord

Hvis du kan se skæringen, kan du sætte et punkt på skæringen. Det kan være nødvendigt at zoome ind på skæringen for at ramme ordentligt. Når du peger, er der en popup med grafens navn og "xakse".

En anden måde er at skrive:            Skæring[f, xAkse]                    stort a


Svar #6
23. august 2017 af Elninoo

Super, tak for hjælpen. Forsat god dag


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2017 af StoreNord

Når du skriver kommandoen, vises det med det samme. Men du skal trykke på enter-tasten for at gennemføre kommandoen.


Skriv et svar til: Geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.