Matematik

Vektorer

24. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen!

jeg er i gang med i matematik opgave om vektorer, og jeg kan simpelthen ikke finde ud af at løse den, er der måske nogle der kunne være søde at hjælpe mig? opgaven er uden hjælpemidler :)

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: uden hjælpemidler.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2017 af peter lind

Den numeriske værdi af a· b's tværvektor


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2017 af Number42 (Slettet)

Det er også determinanten som består af de to vektorer som søjlevektorer.  A = |det(a,b) |. Det er nok det nemmeste .

Det gælder i øvrigt i alle dimensioner 

Også krydsproduktet A = ||axb|| er arealet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2017 af peter lind

#2 det er en 2-dimesional vektor og der findes ikke noget krydsprodukt for dem


Svar #4
24. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg skal regne opgaven ud, uden hjælpemidler :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2017 af peter lind

Hvad er du i tvivl om?. Du har fået to metoder. Du kan finde b's tværvektor og gange den skalært med a eller du kan beregne deres determinant.


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2017 af mathon


                \small A_{par}=\left |\widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b} \right |=\left | \begin{pmatrix} -2\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix} \right |

eller

                \small \small A_{par}=\left | det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b}) \right |=\begin{Vmatrix} 3 & -2\\ 2 & 5 \end{Vmatrix}
               


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2017 af Number42 (Slettet)

#3

Man sætter bare et nul bag på så har man 3D vektorer.


Svar #9
25. august 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

er der måske nogle der kan være søde at fortælle mig hvad de for opgaven til at blive?

jeg kan simpelthen ikke komme frem til et svar der giver mening :/


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2017 af Number42 (Slettet)

Svaret er 3*5+ 2*2 = 15+4 = 19

Man udregner determinanten ved at gange på kryds og skifte fortegnet.

Udregner du prik produktet af tværvektoren får du 4+ 15 = 19 altså det samme 


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. august 2017 af mathon

                \small A_{par}=\left |\widehat{\overrightarrow{a}}\cdot \overrightarrow{b} \right |=\left | \begin{pmatrix} -2\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} -2\\5 \end{pmatrix} \right |=\left | -2\cdot (-2)+3\cdot 5) \right |=\left | 4+15 \right |=19

eller

                \small A_{par}=\left | det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b}) \right |=\begin{Vmatrix} 3 & -2\\ 2 & 5 \end{Vmatrix}=\left | 3\cdot 5-2\cdot (-2) \right |=\left | 15+4 \right |=19


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.