Matematik

Ret linje mellem to punkter

26. august 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan forklare dette emne på en forståelig måde ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2017 af OliverHviid

Mener du med at finde en forskrift for den rette linje, hvis man kender to punkter (x1,y1) (x2,y2), der ligger på linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2017 af mathon

For en ret linje gennem to punkter \small P_1(x_1,y_1) og \small P_2(x_2,y_2) hvor \small x_1\neq x_2
gælder:
                 \small y=ax+b

                           \small a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                           \small b=y_1-a\cdot x_1


Svar #3
26. august 2017 af Madsiso (Slettet)

#1

Mener du med at finde en forskrift for den rette linje, hvis man kender to punkter (x1,y1) (x2,y2), der ligger på linjen?

Præcis


Skriv et svar til: Ret linje mellem to punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.