Matematik

Hjælp til tangentopgaver - differential

29. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej alle

Jeg forstår simpelhen ikke hvordan man laver opgave b og c i den vedhæftet fil. Derfor vil jeg høre om nogle af Jer kunne hjælpe mig...

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2017 af mathon

a)

   Monotonibestemmelse kræver
   beregning af
                            \small f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2017 af mathon

b)
       tangentligning i (xo,yo):

                                                  \small y=f{\, }'(x_o)x+\left ( f(x_o)-f{\, }'(x_o)x_o \right )


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2017 af mathon

c)
        \small f{\, }'(x_o)= f{\, }'(0)\; \; \; \; \; x_o\neq 0


Svar #5
29. august 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej Mathon. 

Jeg forstår ikke hvad du har gjort i 4c

Hvis jeg udregner det, så får jeg førstekoordinaten til -9    -   Kan du være rigtigt

Se vedhæftet:


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

I #4 er x0 en variable, i modsætning til i din kode hvor x0 := 0 er defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. august 2017 af mathon

                       \small f{\, }'(x)=3x^2-6x-9

                       \small f{\, }'(0)=3\cdot 0^2-6\cdot 0-9=-9                  \small f(0)=0^3+3\cdot 0^2-9\cdot 0+30=30

                       \small t_1\! \! :\; \; y=-9x+\left ( 30-(-9)\cdot 0 \right )

                       \small t_1\! \! :\; \; y=-9x+ 30


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2017 af mathon

                       \small f{\, }'(x_o)=3{x_o}^2-6x_o-9=-9\; \; \; \; \; x_o\neq 0

                                         \small 3{x_o}^2-6x_o=0\; \; \; \; \; \;\; x_o\neq 0

                                         \small 3x_o\left ( x_o-2 \right )=0\; \; \; \; \; x_o\neq0

                                         \small x_o=2

                                        \small f(2)=2^3+3\cdot 2^2-9\cdot 2+30=8

                       \small t_2\! \! :\; \; y=-9x+\left ( 8-(-9)\cdot 2 \right )

                       \small t_2\! \! :\; \; y=-9x+ 26


Skriv et svar til: Hjælp til tangentopgaver - differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.