Matematik

X OG Y ligninger

30. august 2017 af Elninoo - Niveau: 9. klasse

Skal finde ligningen for de 3 linjer, som jeg har et billed af nedstående. Nogle der vil forklar, hvordan jeg gør ? 

Vedhæftet fil: mat2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2017 af OliverHviid

Anvend, at de alle tre har forskriften y=ax+b hvor

a=hældningskoefficienten

b=skæringen med y-aksen i punktet (0,b)


Svar #2
30. august 2017 af Elninoo

Forstår godt, men hvordan anvender jeg det. 


Svar #3
30. august 2017 af Elninoo

Altså, kan du ikke fomulere det på en anderledes måde. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2017 af Anders521

Hejsa,

her er én måde at løse opgaven på: vi betragter den rette linje h som vi kan se skærer y-aksen i 1 og at hældningen er 1/4, hvilket man kan aflæse ved at gå 4 enheder frem og 1 enhed op. Altså må ligningen for h være y=(1/4)x+1. Lad os tjekke om resultatet er korrekt ved at gøre prøve: hvis x er 0 så er y =1. Hvis x=4 så er y=2. Altså må ligningen for h være y=(1/4)x+1.

Med tilsvarende ræsonnement kan du finde ligningen for de resterende linjer


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2017 af mathon

f:
         Skæring i (0,-2) hvorfor \small b=-2
         hældning: 1 ud og 2 op hvorfor a = 2

         \small y=2x-2         tjek selv punkter på f.


Svar #7
30. august 2017 af Elninoo

Vil linje g så være= G=6x+6. Da den går 6 i x aksen, og 6 op i y? Eller er jeg gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. august 2017 af MatHFlærer

Du er gal på hældningen, altså begyndelsespunktet er rigtigt, det 6. Men hver gang du går en hen af x aksen så går du "a" ned. I dette tilfælde er det -1. Så forskriften er g(x)=-x+6

Svar #9
30. august 2017 af Elninoo

Så F= 2x-2. Da den stiger 2 hvergang vi går en hen ad x aksen? 


Svar #10
30. august 2017 af Elninoo

Har et problem. har to kordinator:A (-1,8) og B (2,2). Skal finde hældningstallet, og ligningen for det. Hvordan gør jeg


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. august 2017 af fosfor (Slettet)

#10 Hældningen er hvor meget y ændrer sig med, når x stiger 1.

Mellem punkterne
(-1, 8) , (2, 2)

ændres y med -6, og x med 3
hvilket svarer til at y ændres med -2, når x stiger 1.

Hældningen er dermed -2.


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2017 af Anders521


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. august 2017 af OliverHviid

Du kan anvende formlen a=Δy/Δx

og så b=y1-ax1


Skriv et svar til: X OG Y ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.