Matematik

hvad skal jeg her?

31. august 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej sidder lige med en opgave hvor jeg mangler det sidste den med bestem AD 

Vedhæftet fil: Udklip 5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af fosfor (Slettet)

Arealet af ABC er
S_{ABC}=\frac{1}{2}\cdot h_b\cdot b = \frac{1}{2}\cdot \sin(A)c\cdot b

I ACD er siden med længde d den samme som siden med længde b fra før.
Arealet af ACD er derfor
S_{ABD}=\frac{1}{2}\cdot h_d\cdot d = \frac{1}{2}\cdot \sin(A)|AD|\cdot b

Det eneste du ikke kender i SABC og SABD, er |AD|.
Men der skal gælde SABC - SABD = SABD, så |AD| kan isoleres.


Svar #2
31. august 2017 af sandrai

kan du forklarer det på en lidt anden måde? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2017 af fosfor (Slettet)

Rettelse til #1 \sin(A)|AD| i det andet areal skulle være \sin(C)|CD|

Og i de to sidste linjer skulle |AB| være |CD|...


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2017 af mathon

                


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2017 af mathon

                \small a=\sqrt{b^2+c^2-2\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)}

                \small a=\sqrt{7^2+5^2-2\cdot 7\cdot 5\cdot \sin(62^\circ)}=6{.}41381

                 \small T_{ABC}=\tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)=\tfrac{1}{2}\cdot 7\cdot 5\cdot \sin(62^\circ)=15{.}4516


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. august 2017 af mathon

        

                \small \tfrac{1}{2}\cdot b\cdot a\cdot \sin(C)=T_{ABC}=\tfrac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)

                \small C=\sin^{-1}\left (\frac{c}{a}\cdot \sin(A) \right )\; \; \; \; C<A

                \small C=\sin^{-1}\left (\frac{5}{6{.}41381}\cdot \sin(62^\circ) \right )=43{.}4971^\circ


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. august 2017 af mathon

            \small \tfrac{1}{2}\cdot b\cdot \left | BD \right |\cdot \sin(C)=\tfrac{1}{2}\cdot 15{.}4516

            \small \tfrac{1}{2}\cdot 7\cdot \left | BD \right |\cdot \frac{5\cdot \sin(62^\circ)}{6{.}41381}=\tfrac{1}{2}\cdot 15{.}4516

            \small \small \left |BD \right |=\frac{15{.}4516\cdot 6{.}41381}{7\cdot 5\cdot \sin(62^\circ)}=3{.}20691


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. august 2017 af mathon

skal være:

         \small \tfrac{1}{2}\cdot b\cdot \left | CD \right |\cdot \sin(C)=\tfrac{1}{2}\cdot 15{.}4516

            \small \tfrac{1}{2}\cdot 7\cdot \left | CD \right |\cdot \frac{5\cdot \sin(62^\circ)}{6{.}41381}=\tfrac{1}{2}\cdot 15{.}4516

            \small \left |CD \right |=\frac{15{.}4516\cdot 6{.}41381}{7\cdot 5\cdot \sin(62^\circ)}=3{.}20691

            \small \left | BD \right |=a-\left | CD \right |


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

De to trekanter ABD og ACD er lige store:

Arealet af en trekant er ½hg. Hvis man i denne formel indsætter CD for den ene trekant og BD for den ande, har de samme højde, hvoraf man kan slutte, at CD = BD = ½BC.


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. september 2017 af mathon

          \small \left | BD \right |=a-\left | CD \right |

          \small \left | BD \right |=6{.}4138-3{.}2069=3{.}2069

i overenstemmelse med #9.


Skriv et svar til: hvad skal jeg her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.