Fysik

Fysik opgave hjælp

05. september 2017 af SY12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der en, der kan hjælpe mig med at fortælle, forklare hvilken formel jeg skal bruge til denne her opgave. har prøvet at søge på google men kunne ikke forstå det, derfor håber jeg at der en der kunne forklare det for mig. 

Tak påforhånd.

opgaven er vedhæftet som billede.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2017 af AngelOneOne

Hej,

Du kan beregne rødforskydningen (z) på denne måde:

z=\frac{\lambda _{modtaget}-\lambda _{udsendt}}{\lambda _{udsendt}}

Hvor modtaget = stjernens bølgelængde og udsendt er det der er målt på Jorden.

Radialhastigheden kan beregnes som:

v_{r}=z\cdot c

Hvor:
vr er radialhastigheden
z er rødforskydningen
c er lysets hastighed i vacuum (299.792.458 m/s eller 2,99792 x 108 m/s eller 299.792 km/s)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
06. september 2017 af SY12 (Slettet)

Tak for hjælpen :D 


Svar #3
06. september 2017 af SY12 (Slettet)

Men hvad bliver enheden på det ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2017 af fosfor (Slettet)

ingen enhed


Svar #5
06. september 2017 af SY12 (Slettet)

Okay tak :D 


Skriv et svar til: Fysik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.