Matematik

Ulige eller Lige potensfunktion

09. september 2017 af lucasw89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studiepotalen.

Jeg er ikke helt klar over, hvordan man skelner mellem lige og ulige potensfunktioner, og ville derfor spørge om lidt hjælp.

Jeg forstår godt, at ligninger som

x2 - x4 

er en lige funktion, og ligninger som

x1 - x3

Er en ulige funktion, men hvordan ved man hvad

x1 - x3
---------
   2x

bliver? (ulige / lige)

Tusind tak for jeres tid. Hav en god dag.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. september 2017 af peter lind

Du kan se det på to måder. Enten kan du foretage divisionen eller også kan du se at det er en ulige finktion delt med en ulige funktion


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. september 2017 af sjls

Brøken, du har, kan deles op, idet du har at gøre med to led, der har fællesnævneren 2x. Altså er også

\frac{x-x^3}{2x}=\frac{x}{2x}-\frac{x^3}{2x}=\frac{1}{2}*(1-x^2)


Svar #3
09. september 2017 af lucasw89 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ulige eller Lige potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.