Matematik

Retningsvektor og normalvektor

10. september 2017 af Stine1709 - Niveau: A-niveau

En der kan jælpe med vedhæftet opgave? 
Har prøvet at isolere y men hvad skal man gøre derefter? Ved ikke hvilken formel jeg skal bruge og hvilke tal jeg skal sætte ind? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af Anders521


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2017 af sjls

Hvis hældningen af en ret linje kaldes a, er en retningsvektor for linjen givet ved {\underset{r}{\rightarrow}}=\binom{1}{a}. Hvis du til gengæld har en ligning for en ret linje på formen ax+by+c=0 eller a(x-x_0)+b(y-y_0)=0, så er en normalvektor til den rette linje givet ved {{\underset{n}{\rightarrow}}}=\binom{a}{b}, hvor a her ikke svarer til hældningen af den rette linje. For eksempel vil en retningsvektor til m_1 være

\underset{r}{\rightarrow}=\binom{1}{2}, og en normalvektor kan findes ved at omskrive ligningen, sådan at

y=2x-3\Leftrightarrow -2x+y+3=0, dvs. en normalvektor er \underset{n}{\rightarrow}=\binom{-2}{1}

Læg desuden mærke til, at normalvektoren her svarer til tværvektoren af retningsvektoren til linjen. Det gælder generelt, at tværvektoren til retningsvektoren også er en normalvektor til linjen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af mathon


Skriv et svar til: Retningsvektor og normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.