Matematik

Differentialregning

11. september 2017 af brotherman - Niveau: A-niveau

Hvordan ser disse to ud når de differenceres?

f(x)=√2*x2+4*x+13

f(x)=4*e3*x+12


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af Anders521

Hejsa,

ka' du vise os hvad du selv har nået frem til?


Svar #2
11. september 2017 af brotherman

Er kommet frem til 

f´(x)=1/2*√2*2x+4

og den sidste er jeg helt blank på


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2017 af Anders521

Hej igen,

hovsa, det første led er ikke korrekt differentieret: bemærk det første kan generelt skrives som ax2. Hvad tror du a er i dit tilfælde? Mht. din anden funktion skal du bruge kædereglen. Ka' du se hvorfor? 


Svar #4
11. september 2017 af brotherman

Får nu

c) 1/2*√2*2x+4 *2*2x+4

d)12*e3


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2017 af fosfor (Slettet)

Begge er forkerte..

I d) har du ikke ladet den indre stå inde i den ydre differentieret


Svar #6
11. september 2017 af brotherman

d)4*e3


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. september 2017 af Anders521

mht d) bemærk hvad fosfor siger i #5: start med at identificere den indre og ydre funktion og dernæst differentiere ved brug af kædereglen.


Svar #8
11. september 2017 af brotherman

ydre: h(x)= 4*ex

indre g(x)=3x+12

4*e3x+12**(3)


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2017 af Anders521

Ja! Eller 12*e3x+12 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. september 2017 af mathon

eller med \small y=3x+12 og \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=3
noteret:
                          \small f(x)=4e^{3x+12}=4e^{y}

                          \small \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=4\cdot e^y\cdot 3=12e^{3x+12}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.