Matematik

differtialregning

14. september 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

c)
Linjen l med ligningen y = x - 9 er tangent til grafen for f i punktet P(3, f (3)) . En anden linje m er parallel med linjen l og tangerer grafen for f i punktet Q. c) Bestem førstekoordinaten til punktet Q.

Hordan løses denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af peter lind

Linjen har hældningen 1. Du skal finde det andet punkt hvor f'(x) = 1


Svar #3
14. september 2017 af Mikkeldkdk

solve(1=3*x^(2)-10*x+4,x) ? x=1/3 or x=3

Er dette ik korrekt 

og p er jo 3

så må q være 1/3. Ikke sandt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af peter lind

Nej Den ene løsning skal være 1. Det er den afledede funktion du skal sætte lig 1


Svar #5
14. september 2017 af Mikkeldkdk

Det er da den afledte til = 1 jeg finder?


Svar #6
14. september 2017 af Mikkeldkdk

Kan du ikke vise hvordan du mener den skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2017 af mathon

c)
          \small f{\, }'(x)=3x^2-10x+4=1\; \; \; \; \; x\neq 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2017 af mathon

a)
         \small f(x)=x^3-5x^2+4x=x(x^2-5x+4)=x(x-1)(x-4)


Skriv et svar til: differtialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.