Matematik

bestemmelse af minimale og maksimale værdi af funktion

14. september 2017 af tjoe (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer!
Jeg ville sætte meget pris på, hvis der var en som kunne forklare mig hvordan jeg løser denne opgave.. Har prøvet at differentiere funktionen i Nspire, hvor den giver svaret: x=346.154*(n10-0.482556) - hvilket jeg ikke synes giver så meget mening. Ellers ville jeg tegne den ind i en graf, og her bestemme nulpunkterne, men det bliver bare til en lineær streg, der slet ikke skærer x aksen? 

Jeg ved ikke lige hvordan jeg skal komme videre herfra! Vil meget gerne have forklaring, frem for facit :-) 

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

sin(......) kan være alt mellem -1 og 1, så erstat sin(......) med -1 og 1 for at få max/min = 9 og 5


Svar #2
14. september 2017 af tjoe (Slettet)

Hvordan ved man, at sin til en værdi kan være alt mellem -1 og 1? er det bare en generel regl? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

Givet en vinkel, så er sin(...) y-koordinaten i enhedscirklen. Enhedscirklens kommer ikke overunder y=1/y=-1


Svar #4
14. september 2017 af tjoe (Slettet)

Aaarrh, det giver mening nu! Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: bestemmelse af minimale og maksimale værdi af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.