Matematik

Brøker divison

17. september 2017 af Guleroden1 - Niveau: 7. klasse

Hej

jeg er lidt i tvivl om en ting mht. brøker.

Jeg ved at resultatet kommer til at se sådan ud:

\frac{5}{2}

Men hvordan finder jeg ud af, hvor mange "hele" der skal være? 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2017 af mathon

Man dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk:

           \small \frac{1}{2}:\frac{1}{5}=\frac{1}{2}\cdot \frac{5}{1}=\frac{1}{2}\cdot 5=\frac{5}{2}=2\tfrac{1}{2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af Mathias7878

\frac{5}{2} = 2\frac{1}{2} = 2.5?

- - -

 

 


Svar #4
17. september 2017 af Guleroden1

Til #3 

Hvordan ved man at der er 1/2 * 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2017 af Anders521

Hejsa,

man kan også finde antallet af "hele" på følgende måde: bemærk af brøken 5/2 er det sammen som (4+1)/2 som igen er det samme som (4/2)+(1/2). Det første 4/2 gi'r 2 da, 2*2=4. Så antallet af "hele" er så 2 ... og så husker vi også at lægge 1/2 til.


Svar #6
17. september 2017 af Guleroden1

Ups, jeg tænkte på en anden måde! min fejl :) 

Tak for jeres tid.


Svar #7
17. september 2017 af Guleroden1

men hvad med? 

3/5 : 1/2


Svar #8
17. september 2017 af Guleroden1

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2017 af Anders521

Prøv at læse #2 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2017 af Mathias7878

\frac{3}{5}:\frac{1}{2} = \frac{3}{5}*\frac{2}{1} = \frac{3}{5}*2 = \frac{6}{5} = 1\frac{1}{5} = 1.2

- - -

 

 


Svar #11
17. september 2017 af Guleroden1

Hvorfor ganger du lige præcis med 2?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. september 2017 af Mathias7878

Som mathon skrev i #2, dividerer du med en brøk ved at gange med den omvendte brøk.

\frac{1}{2}

omvendt er

\frac{2}{1} = 2

- - -

 

 


Svar #13
17. september 2017 af Guleroden1

Hmm, okay :)


Skriv et svar til: Brøker divison

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.