Matematik

Opgave Matematik

18. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

En parabel er graf for funktion 

f(x)=ax^26+bx+21

Parablen har toppunkt T(5,4)og den skærer førsteaksen i punkterne A og .

det oplyser at A(3,0).

Bestem koordinatsættet til B og bestem tallene a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2017 af peter lind

Hvad er B

f(3) = 0

Brug toppunktsformlen for yderliger ne ligning


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2017 af SuneChr

Dét, du har skrevet i # 0 , er et 26.grads polynomium.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2017 af fosfor (Slettet)

Parablens skæringer med x-aksen ligger symmetrisk om toppunktet.

Den ene skæring har x=3
Toppunktet har x=5
Den anden skæring har derfor x=7

Dvs. B = (7,0)

Forskriften er derfor
f(x) = a(x-3)(x-7)

Og vi ved f(5) = 4
Dvs.
a(5-3)(5-7) = 4
-4a = 4
a = -1

Hvormed
f(x) = a(x-3)(x-7) = -(x-3)(x-7) = -x2 + 10x - 21

Dvs. b=10


Skriv et svar til: Opgave Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.