Matematik

Reduktion

20. september 2017 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvilken regel bruger man når man reducerer 6:2(2+1)?

På lommeregneren giver det 9. Hvofor skal man udregne 6:2 før an ganger ind i parentesen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af Mathias7878

Parenteser > potens og rødder > gange og division > plus og minus

Du skal altså først udregne parentesen og derefter dividerer og gange

\frac{6}{2}*(2+1) udregn parentesen

\frac{6}{2}*3divider 6 med 2 og gang derefter med 3 

3*3 = 9

Du kan dog også gange 3 op i tælleren:

\frac{6*3}{2} = \frac{18}{2} = 9

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2017 af peter lind

Det skal man ikke nødvendigvis. Hvis du regner i hovedet er det let nemmere at del med 2 først fordi det går op i 6 og du derved får mindre tal at regne med


Svar #3
20. september 2017 af jeanluca (Slettet)

Det der forvirrer er regnearternes hiearaki i forhold til:

6/2*3. Hvilken regel gør at jeg skal se det som en brøk eller gange op i tælleren før jeg dividere?

Division og multiplikation er ligevægtige, så det er mere reglen jeg er ude efter. Hvorfor kan man ikke sige 2*3 først?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. september 2017 af Mathias7878

Du kan enten vælge at dividere først eller gange op i tælleren

Du kan ikke gange ned i nævneren

\frac{6}{2}*3

eller

\frac{6*3}{2}

ikke

\frac{6}{2*3}

Jeg tror, det forvirrer dig, at du ikke benytter en brøkstreg men i stedet for "slash" (/) divisionstegnet.

Det kan godt ligne at du må gange 2 med 3 først, men så ganger du altså ned i tælleren og ikke op, hvilket du ikke må gøre

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2017 af fosfor (Slettet)

* og / har samme prioritet, og i sådanne tilfælde er reglen at starte fra venstre. F.eks.

6 / 2 * 3 * 8 / 4      =      ((((6 / 2) * 3) * 8) / 4)
     3 * 3 * 8 / 4      =             (((3 * 3) * 8) / 4)
           9 * 8 / 4      =                    ((9 * 8) / 4)
              72 / 4      =                          (72 / 4)
                   18      =                               18

Eller i dit eksempel
6:2(2+1)
6:2*(2+1)
   3*(2+1)
        9


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.