Fysik

FYSIK OPGAVE

21. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der en, der kan hjælpe med opgave f,g,h og i?? (den vedhæftet fil)

Jeg  skal aflevere lørdag og har lidt svært ved de opgaver:))

- Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Løbeturen (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2017 af mathon

f)
           65 kg skal løftes 35 cm

           Beregn forøgelsen i potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2017 af mathon

g)
           Den mekaniske energi er bevaret.
           Opstil et udtryk for den mekaniske energi.
           Beregn kinetiske energis hastighed ved jordoverfladen    (tip: massen har ingen indflydelse).

          
  


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2017 af mathon

h)
           Er det muligt, at den mekaniske energi er bevaret, hvis den lodrette fart ikke er den samme?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2017 af mathon

i)
           Hvad er vands fordampningsvarme?
           Beregn omgivelssernes energitilførsel for at fordampe 134 g vand.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2017 af ElMalek (Slettet)

Opgave F)

Anved følgende

 \Delta E_{pot}= E_{pot}(2)- E_{pot}(1)=mg\Delta h

Indsæt da, de kendte værdier, da fås:

65kg*9.80665\frac{m}{s^{2}}*(76-35) =26134.7 N


Skriv et svar til: FYSIK OPGAVE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.