Matematik

Opgave 3

24. september 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej søde folk,

hjælp med opgaven med lidt forklaring 

En bestemt kommune i 210 en indtægt fra på 15 mio.kr. I de efterfølende år voksede indtægten med 11,8%om året .

indfør en passende variable, og opstil en model,der beskriver udvikling i kommunens indtægt fra parkering.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2017 af Mathias7878

Benyt eksponentielfunktion y = b*ax

hvor b = 15 og a= 1+0.118 = 1.118, dvs:

y = 15*1.118x

hvor y regnes i mio. kr. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2017 af mathon

                      \small \small P(x)=15\cdot 10^6\cdot 1{.}118^x     

når \small P(x) er parkeringsindtægten i kr. og x er antal år efter "210" :-), hvor man hverken havde kommuner, kroner, løbehjul eller parkeringsafgifter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2017 af StoreNord

i 210             var der hverken kommuner eller kroner.            :)


Skriv et svar til: Opgave 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.